Mab Derde Graad BSO

 

OPTIES:

Mechanisch onderhoud

 
 

Verzorging

 

 

Thuis en bejaardenzorg/zorgkundigeNieuw 7de specialisatiejaar!

 

 

Lassen-constructie 7de jaar

 

 

Mechanisch onderhoud:
Deze richting bevat een uitgebreide opleiding in de diverse deelgebieden van het mechanisch onderhoud.
Je wordt opgeleid tot onderhoudsmecanicien en leert de nodige vaardigheden om onderhoud, herstellingen en vervangingen van onderdelen uit te voeren in mechanische en electrische installaties.

De leerlingen werken zowel zelfstandig als in groep. Bovendien wordt er veel aandacht geschonken aan opzoekwerk en zelfstandigheid. Je krijgt ook een veiligheidsopleiding, brengt een bezoek aan bedrijven en ook op stage zal je heel wat bijleren.

 

Verzorging:
Je verkiest praktijk boven theorie. Je gaat graag om met anderen en hebt belangstelling voor hun dagelijks leven. Je kan voldoende verantwoordelijkheid aan de dag leggen om dagelijkse taken te vervullen. Je bent best wel een handige persoon. Kan je je vinden in deze beschrijving? Dan is verzorging misschien wel de geschikte studierichting voor jou!

Deze studierichting mikt op die groep jonge mensen die zich liefdevol en vakbekwaam in wil zetten voor het kind, het gezin en de bejaarde.

Studeren in een vertrouwde omgeving met duidelijk perspectief op latere tewerkstelling op de stageplaatsen in de nabije omgeving. Drie stageperiodes met afwisseling tussen thuiszorg, zorg voor kinderen, bejaarden, zieke mensen en mensen met een beperking. Medische en sociale diensten zoals kinderopvang, bejaardenhomes, revalidatiecentra, ziekenhuizen en thuisverzorging zijn dan ook gretige afnemers van jonge afgestudeerden met het studiegetuigschrift verzorging.

 

Thuis en bejaardenzorg/zorgkundige:
Opleiding tot zorgkundige na 2 jaar opleiding in de 3de graad BSO Verzorging. Met dit diploma secundair onderwijs kunnen leerlingen BSO verder studeren of kunnen ze als zorgkundige onmiddellijk overal aan de slag.

 

Lassen-constructie:
In dit 7de jaar krijgen de leerlingen een opleiding in diverse lastechnieken. Er worden constructies ontworpen, getekend en in de praktijk uitgevoerd.
De stages vinden plaats in las/constructie bedrijven in de regio.

 

 

 

Share/Save Delen