Mab Tweede Graad ASO

 

OPTIES:

Latijn

Latijn - wiskunde
Latijn - moderne talen

  Wetenschappen

Wetenschappen - wiskunde - economie
Moderne talen - wiskunde

 

Sportwetenschappen

Sportwetenschappen

Sportwetenschappen optie zeesport +4u

  Humane wetenschappen  

Lessentabel

Latijn:
Je hebt nu al twee jaar Latijn gestudeerd: dat was beslist hard werken en veel leren!
Hier, op het atheneum kan je die studierichting verder zetten: je kan kiezen tussen Latijn-wiskunde en Latijn-Moderne talen.
Wat je ook kiest: dit zijn boeiende richtingen waarin je de wereld van de oude culturen en vooral die van de Romeinen verder verkent.
Nu maak je kennis met de niets ontziende veroveraar die Caesar was, met de al-kunstenaar Ovidius met zijn “Gedaanteverwisselingen”, met Plinius die zo uit de eerste hand de vreselijke vulkaanuitbarsting van de Vesuvius beschreef.
En met zovele anderen die je rijker en rijper maken en die je de wereld en wereldtalen beter laten begrijpen.
Succes ermee!

 

Wetenschappen:
Met een degelijke wetenschappelijke basis kan je een bijdrage leveren aan ontwikkeling en innovatie van technologische toepassingen en kan je deze ook kritisch beoordelen.
Dé grote troef van deze richting is de grote waaier aan toekomstmogelijkheden na het secundair onderwijs in een maatschappij waar technologie steeds belangrijker wordt.

 

Sportwetenschappen:
Een brede algemene vorming in een ASO-richting Sport met een extra sportcomponent als vormingsmiddel naar harmonische persoonlijkheidsopbouw.  Een studierichting waarbij een intense lichaamsbeweging een motivatie betekent voor uw studieloopbaan.  Je krijgt er nieuwe sportdisciplines die niet in de basisvorming aan bod komen.

 

Humane wetenschappen: 
Wil je meer weten over het gedrag van mensen, de opbouw van onze samenleving, …?  Dan is dit een richting voor jou!  Een ASO-richting met vele humane wetenschappen als psychologie, filosofie, sociologie, politologie, media in 2 clustervakken: gedrags- en cultuurwetenschappen.  De ideale voorbereiding op verdere studies in de sociale sector, het onderwijs, de humane wetenschappen aan de hogeschool of de universiteit.

 

Share/Save Delen